Zupa dyniowa z makaronem ryżowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Coś innego zupka z dyni ale nie krem. Zupka o lekkiej konsystencji , aromatyczna , pyszna .Do tego lekki makaronik ryżowy . Fajne połaczenie.

  • 20 min

Składniki:

  • kawałek dyni hokkaido
    bulion warzywny ok 1 litr
    gałka muszkatałowa
    curry
    imbir
    łyżka masła klarowanegp
    2 ząbki czosnku
    sól morska
    makaron ryżowy 1 opakowanie

Zupa dyniowa z makaronem ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obieramy usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę .
    Na maśle podsmażamy dynię . Dolewamy bulion gotujemy. Miksujemy. Dolewamy jeszcze wody albo bulionu aby zipa nie była za gęsta.
  • 2. Doprawiamy solą , imbirem , gałką ,curry i imbirem do smaku. Zagotowujemy. Dodajemy wyciśnięty czosnek.
    Makaron ryżowy zalewamy gorącą wodą . Odstawiamy na ok 20 min. Odcedzamy. Nalewamy zupke i dodajemy makaron . Podajemy.

Komentarze

Podobne przepisy