Zupa szparagowa z pełnoziarnistym ryżowym makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka umyć, zalać wodą (ok. 3l) i zagotować. Dodać drobno pokrojoną marchewkę, pietruszkę i seler. Następnie wsypać wegetę, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Gotować ,aż warzywa i mięso będzie miękkie. Następnie do zupy włożyć obrane i pokrojone na kawałki szparagi oraz wsypać makaron. Doprawić gałką muszkatołową, kurkumą, solą i pieprzem. Zupę gotować jeszcze ok. 15-20 minut, aż makaron i szparagi zmiękną. Na końcu wlać do zupy śmietanę oraz wsypać posiekany koperek.
2. Następnie do zupy włożyć obrane i pokrojone na kawałki szparagi oraz wsypać makaron. Doprawić gałką muszkatołową, kurkumą, solą i pieprzem. Zupę gotować jeszcze ok. 15-20 minut, aż makaron i szparagi zmiękną. Na końcu wlać do zupy śmietanę oraz wsypać posiekany koperek.
Komentarze