Zupa chlebowa z Pałuk

  • wyświetlono: 688 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Przeglądając kuchnię wielkopolską natknąłem się na zupę chlebową ,bardzo smaczną i szybką w przygotowaniu.

DSC_1166
  • 20min

Składniki


2 l bulionu mięsno-warzywnego
400 g czerstwego chleba (u mnie żytni)
300 g cienkiej kiełbasy
200 g wędzonego boczku
4 jajka
sól ,pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa chlebowa z Pałuk

  • Zupa chlebowa z Pałuk1. Kiełbasę i boczek kroimy w drobną kostkę. Chleb rozdrabniamy i zalewamy 750 ml wrzątku i mieszamy na jednolitą masę. Do masy wlewamy bulion mięsno-warzywny. Jajka roztrzepujemy w 500 ml zimnej wody ,dolewamy do całości razem z pokrojoną kiełbasą i boczkiem. Zagotowujemy (ciągle mieszając) ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilz_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy

zupa chlebowa

Dodane przez: PolskaGotuje

wrocławska zupa chlebowa

W dzisiejszych czasach zupa chlebowa...

krokiety

Dodane przez: Jolanta KG

Krokiety chlebowe z pieczarkami

Krokieciki z chleba tostowego z...

Torcik chlebowy z serem.

Dodane przez: zmodelewski

Torcik chlebowy z serem.

Takie kanapeczki znikają w mig...

zupa chlebowa

Dodane przez: PolskaGotuje

Zupa chlebowa po kaszubsku

Smaczna zupa i prosty sposób zaradnych...

Kotlety chlebowe z porem

Dodane przez: Martyna1991

Kotlety chlebowe z porem

Śniadanie , obiad , czy też kolacja....

Paluchy chlebowe z czarnuszką

Dodane przez: Marcepanowa-kuchnia

Paluchy chlebowe z czarnuszką

Pyszne drożdżowe paluchy chlebowe...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE