Zupa Chińska z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zupa Chińska będzie dziś
Będzie też kurczak lubiany.
Ale w zupie… gotowany.

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 opak. Mieszanki chińskiej mrożonej
    • 2 filety z kurczaka
    • Przyprawa do kurczaka
    • 2 łyżeczki sosu sojowego
    • 2 łyżki sosu chili
    • Olej do smażenia
    • Sól
    • 10 dag. grzybów mun
    • ½ łyżeczki chili
    • 2 łyżeczki przyprawy do dań chińskich
    • 2 kostki rosołowe
    • ½ opakowania makaronu chińskiego

Zupa chińska z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filet 1. Grzyby moczymy w wodzie.
    Fileta kroimy w kostkę obsmażamy na rozgrzanym oleju z dodatkiem przypraw: sól, przyprawa do kurczaka, sos sojowy, sos chili,
  • mieszanka 2. Do garnka wlewamy 2 litry wody, dodajemy kostki rosołowe, mieszankę chińską, oczywiście cały czas gotujemy.
  • makaron 3. Grzybki mun odlewamy z wody i drobno kroimy.
    Makaron kruszymy na mniejsze kawałki.
    Grzybki i makaron dodajemy do rosołu, 10 minut gotujemy.
  • zupa 4. Kurczaka przekładamy do garnka i doprawiamy chili oraz przyprawą do dań chińskich.
  • zupa 5. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy