Zupa chińska

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna i łatwa zupa a'la Kanton, sprawdzony przepis od mojej najlepszej przyjaciółki. Moja rodzinka ją uwielbia:)

  • 10 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka,
    ok 3 l wody,
    3 kostki rosołowe,
    1 duża marchewka,
    1 papryka,
    cebula,
    por,
    kilka grzybów mun,
    makaron chiński typ nitki,
    kiełki fasoli Mung,
    jarzynka do smaku,
    sól i pieprz

Zupa chińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Pierś ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie pokroić w kostkę.
    2.do dużego garnka wlaś wodę, dodać kostki rosołowe, jarzynkę. do gotującej się wody dodać warzywa (marchewkę, celuble, paprykę, por i grzybki) i ugotować (jak zupę).
    3. dodać do ugotowanej zupy pokrojoną pierś z kurczaka.
    4. makaron włożyć do wrzątku i poczekać aż zmieknie (ok 5min)
    zupę podawać z makaronem
    smacznego:)

Porady

Można rownież zamiast poszczegulnych warzyw dodać gotową miesznakę chińską:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy