Pyszna i łatwa zupa a'la Kanton, sprawdzony przepis od mojej najlepszej przyjaciółki. Moja rodzinka ją uwielbia:)
10 min
Składniki:
pierś z kurczaka,
ok 3 l wody,
3 kostki rosołowe,
1 duża marchewka,
1 papryka,
cebula,
por,
kilka grzybów mun,
makaron chiński typ nitki,
kiełki fasoli Mung,
jarzynka do smaku,
sól i pieprz
1.1.Pierś ugotować w lekko osolonej wodzie, następnie pokroić w kostkę.
2.do dużego garnka wlaś wodę, dodać kostki rosołowe, jarzynkę. do gotującej się wody dodać warzywa (marchewkę, celuble, paprykę, por i grzybki) i ugotować (jak zupę).
3. dodać do ugotowanej zupy pokrojoną pierś z kurczaka.
4. makaron włożyć do wrzątku i poczekać aż zmieknie (ok 5min)
zupę podawać z makaronem
smacznego:)
Porady
Można rownież zamiast poszczegulnych warzyw dodać gotową miesznakę chińską:)
Komentarze