Zrazy z mięsa i kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

Lekkie i smaczne zrazy, najlepiej smakują z sosem grzybowym. Bardzo lubię kaszę jaglaną i często szukam pomysłu, by przemycić ją do codziennych potraw. Naprawdę warto.

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy jaglanej
    1/2 kg mięsa mielonego
    2 jajka
    cebula
    masło
    sól, pieprz
    bułka tarta
    olej do smażenia
    zielenina

Zrazy z mięsa i kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu. Cebulę obrać, posiekać, zrumienić na maśle. Kaszę wymieszać z mięsem i cebulą. Wbić jajka.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę dokładnie wymieszać, formować zrazy, obtaczać w bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Potrawę posypać natką lub koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy