Lekkie i smaczne zrazy, najlepiej smakują z sosem grzybowym. Bardzo lubię kaszę jaglaną i często szukam pomysłu, by przemycić ją do codziennych potraw. Naprawdę warto.
Składniki:
2 woreczki kaszy jaglanej
1/2 kg mięsa mielonego
2 jajka
cebula
masło
sól, pieprz
bułka tarta
olej do smażenia
zielenina
Zrazy z mięsa i kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu. Cebulę obrać, posiekać, zrumienić na maśle. Kaszę wymieszać z mięsem i cebulą. Wbić jajka.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę dokładnie wymieszać, formować zrazy, obtaczać w bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Potrawę posypać natką lub koperkiem.
Komentarze