ziołowe roladki z indyka

0 (0 ocen)

pyszne, kruche i soczyste roladki z indyka

Składniki:

  • 2 sznycle z piersi indyka
    pieprz kolorowy

    masło ziołowe:
    100 g masła
    ząbek czosnku
    sól morska
    pieprz kolorowy
    świeże zioła: pietruszka, szałwia, tymianek, lubczyk,

    100 ml whisky

Ziołowe roladki z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Sznycle lekko rozbijamy. Z obu stron oprószamy pieprzem.
    Masło mieszamy z posiekanymi ziołami, przeciśniętym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Wiórki masła układamy na plastrach mięsa.
  • 2. Mięso ciasno zwijamy w roladki. Odstawiamy na noc do lodówki.
  • 3. Schłodzone roladki kroimy na 3-4 cm kawałki. spinamy wykałaczką. Smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanej patelni. Zrumienione roladki podlewamy alkoholem. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 5-6 minut.
  • 4. Gotowe roladki podajemy z ulubionymi dodatkami np. pieczonymi ziemniakami lub ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy