Ziemniaki otulone bekonem i serem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Po niedzielnym obiedzie zostało kilka ugotowanych ziemniaków i tak oto powstały te pyszności...

  • 15 min

Składniki:

  • -7 niedużych ziemniaków ugotowanych (najlepsze młode oskrobane)
    -7 plasterków sera żółtego
    -14 plasterków bekonu parzonego
    -papryka mielona słodka, czosnek mielony, przyprawa do ziemniaków, zioła prowansalskie

Ziemniaki otulone bekonem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaka oprószamy przyprawą do ziemniaków, zawijamy w ser, a potem w bekon. Układamy na blaszce, oprószamy ziołami prowansalskimi, papryką oraz czosnkiem. Pieczemy ok. 10-15 min. w 200 st C., kiedy bekon stanie się chrupiący.

    Podawać z surówką i ulubionym dipem.

Porady

W sezonie letnim warto użyć grilla zamiast piekarnika. Potrawa nabierze oryginalnego smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy