Ziemniaki młode otulone boczkiem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane ziemniaczki możemy podać jako samodzielne danie lub jako dodatek do dania głównego. Są bardzo smaczne mięciutkie i pachnące wędzonym boczusiem, u mnie takie ziemniaczki nadziewane znikają w locie.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 ziemniaków jednakowej wielkości
    12 plastrów wędzonego boczku
    1/2 op. soli czosnkowej
    przyprawa do ziemniaków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z ziemniaków Dodatki

Ziemniaki młode otulone boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki młode obieramy i myjemy, do garnka przekładamy ziemniaki, zalewamy zimną wodą i wsypujemy sól czosnkową, ziemniaki zagotowujemy do miękkości. Następnie ugotowane odcedzamy posypujemy przyprawą do ziemniaków i owijamy ziemniaka dwoma plastrami boczku. Tak przygotowane przekładamy do naczynia żaroodpornego.
  • ziemniaki 2. Ziemniaczki zapiekamy ok 20 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek wędzony Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować