"Zielono mi" pasta twarogowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Soczysta zieleń na talerzu :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - papryka zielona: 1 sztuka
    - chudy twaróg: 1 sztuka
    - starty ser żółty (czubate): 2 łyżki
    - natka pietruszki świeża (gałązki): 4 sztuki
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz kolorowy mielony: 1 szczypta
    - przyprawa Fit up do twarożków: 1 łyżeczka
    - zielone oliwki: 8 sztuk

"zielono mi" pasta twarogowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy, osuszamy i ucinamy na końcu. Wydrążamy środek dokładnie oczyszczając. W rozdrabniaczu miksujemy twarożek z serem i natką pietruszki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do twarożku. Napełniamy paprykę etapami ,za każdym razem nakładając oliwki. Kroimy na plastry.

Komentarze

Podobne przepisy