Zielone zapiekanki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Grzanki wymyślił mój chłopak na śniadanie :)

  • 20 min

Składniki:

  • Na 5 bułek:
    -pół opakowania mrożonego szpinaku
    -6 średnich pieczarek
    -1 duża cebula
    -łyżeczka masła lub margaryny
    -sól, pieprz
    -gałka muszkatołowa
    -majeranek, oregano, bazylia


Zielone zapiekanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku rozmrozić szpinak, wycisnąć do niego czosnek, dodać szczyptę gałki muszkatołowej, doprawić do smaku. Pokroić według uznania pieczarki i cebulę, poddusić je na maśle, można skropić cytryną by pieczarki nie ściemniały, doprawić do smaku, dodać zioła (np majeranek, bazylię, oregano). Szpinak i pieczarki z cebulką połączyć. Bułki przekroić na pół, posmarować niewielką ilością masła lub margaryny, położyć na nich przygotowany farsz. Piec około 10 min w 180 stopniach.

Porady

Koszt przygotowania to około 7 zł i spokojnie starczy dla 3 osób :) Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy