Zielone kotlety ze szpinaku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wiosną nawet kotlety są zielone.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g szpinaku mrożonego
    500 g indyka mielonego
    1 szklanka płatków jaglanych
    2 jajka

    pieprz młotkowany z kolendrą
    2 ząbki czosnku
    sól

    jajko
    olej do smażenia

    sos:
    mały jogurt
    100 g sera feta

Zielone kotlety ze szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić i wymieszać z mięsem, płatkami jaglanymi ( suchymi ) , jajkiem . Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę , pieprz i sól. Dokładnie wyrobić .
    Formować kotlety . Zamaczać w rozkłóconym jajku i smażyć na oleju.
    Podawać z sosem ( ser rozdrobić i pomieszać z jogurtem )
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy