Zielone Kotlety z kapusty ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zielone kotlety to danie wegetariańskie ale zasmakuje nie tylko wegetarianom.

  • 30 min

Składniki:

  • - kilka liście kapusty włoskiej
    - sporą miskę świeżych liści szpinaku
    - 1 cebulę
    - 1 ząbek czosnku
    - ser feta
    - sól, pieprz do smaku
    - 2 jajka
    - 1 szkl mąki pszennej
    - 1 szkl bułki tartej
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zielone kotlety z kapusty ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1oa847s 1. Liście kapusty sparzyć we wrzątku około 1 minutę. Gdy liście przestygną odcinamy zgrubienia (twarde grube żyły). Szpinak płuczemy i przekładamy na patelnię, dodajemy 2 łyżki oleju sól i pieprz gdy szpinak zmniejszy objętość dodajemy do niego posiekaną drobno cebulkę i czosnek smażymy kilka minut często mieszając. Na liść kapusty nakładamy porcję szpinaku i pokruszony ser feta,
  • image-1o0102s 2. zawijamy jak gołąbek i lekko go spłaszczamy.
  • image-24l3e7o 3. W osobnych miseczkach przygotowujemy mąkę pszenną, roztrzepane jajka i bułkę tartą. Kotleta najpierw dokładnie obtaczamy w mące potem w jajku i na koniec w bułce tartej.
  • image-10frf7n 4. Smażymy na rozgrzanym oleju aż panierka stanie się złota i chrupiąca. Podajemy je z gotowanymi ziemniakami, groszkiem i marchewką. całość polewamy sosem pomidorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Kapusta Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować