Zielone kotlety z kapusty ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Liście kapusty sparzyć we wrzątku około 1 minutę. Gdy liście przestygną odcinamy zgrubienia (twarde grube żyły). Szpinak płuczemy i przekładamy na patelnię, dodajemy 2 łyżki oleju sól i pieprz gdy szpinak zmniejszy objętość dodajemy do niego posiekaną drobno cebulkę i czosnek smażymy kilka minut często mieszając. Na liść kapusty nakładamy porcję szpinaku i pokruszony ser feta,
2.zawijamy jak gołąbek i lekko go spłaszczamy.
3.W osobnych miseczkach przygotowujemy mąkę pszenną, roztrzepane jajka i bułkę tartą. Kotleta najpierw dokładnie obtaczamy w mące potem w jajku i na koniec w bułce tartej.
4.Smażymy na rozgrzanym oleju aż panierka stanie się złota i chrupiąca. Podajemy je z gotowanymi ziemniakami, groszkiem i marchewką. całość polewamy sosem pomidorowym.
Komentarze