Źdźbła chlebowe z ciągnącym serem

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszny czosnkowy chleb zapiekany z serem żółtym i szczypiorkiem.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - chleb foremkowy tostowy: 1 sztuka
    - czosnek: 3 ząbki
    - szczypiorek: 1 pęczek
    - masło: 2 łyżki
    - ser żółty: 25 dekagramów
    - pieprz: 1 szczypta

Źdźbła chlebowe z ciągnącym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekany chleb 1. Chleb nacinamy wzdłuż i wszerz tworząc " jeża ".

    Czosnek drobniutko siekamy i wtykamy głęboko w nacięcia.



    Ser żółty kroimy w plastry i układamy pomiędzy nacięciami , tak by wypełnił każdą wolną przestrzeń.



    Masło ucieramy z pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.



    Przygotowana masę układamy w szczelinach obok sera.



    Całość układamy na blasze i wkładamy na ok. 15- 20 min . do nagrzanego piekarnika ( aż do rozpuszczenia się sera i roztopienia masła .

    Wyciągamy i zajadamy póki gorące wyciągając pojedynczo chlebowe źdźbła lub krojąc grubsze kawałki.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy