Zapiekanka z kalafiorem

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Świeża i smaczna zapiekanka na upalne dni.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron muszelki: 400 gramów
    - kalafior: 1 sztuka
    - pomidory krojone z puszki: 1 sztuka
    - serek topiony kostka: 1 sztuka
    - śmietana gęsta, kwaśna 18%: 1 sztuka
    - jajka surowe: 3 sztuki
    - zioła prowansalskie suszone: 1 łyżeczka

Zapiekanka z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, kalafior gotujemy na parze. Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną i wykładamy ugotowany, odcedzony makaron. Kalafiora dzielimy na różyczki wrzucamy na makaron razem z pomidorami, mieszamy. Serek kroimy w kostkę i wrzucamy do naczynia, mieszamy składniki. Jajka mieszamy ze śmietaną i doprawiamy ziołami. Zapiekamy w temp. 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy