Zapiekanka krewetkowo- warzywna

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo zdrowa a zarazem sycąca. U mnie w domu smakuje wszystkim.

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g mąki
    80 ml wody
    80 ml oleju z oliwek
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 główka brokułów
    250 g kalafiora
    250 g krewetek
    20 ml śmietany
    4 jaja
    50g wióry parmezanu

Zapiekanka krewetkowo- warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka krewetkowo- warzywna 1. Zrób ciasto z mąki, proszku do pieczenia, szczypta soli, oleju i wody. Następnie włożyć ciasto do formy i włóż do lodówki na 30 minut. Sparzyć warzywa, powinny one pozostać chrupkie, obrać krewetki. Wyjąć ciasto z lodówki, dodaj nadzienie ( brokuły, kalafior i krewetki). Ubić jajka ze śmietaną, sól, pieprz, parmezan. Wylać całość na warzywa. Włóż formę do rozgrzanego piekarnika do 200 ° C. Piec przez 30 minut.

Porady

Można polać sosem czosnkowym

Komentarze

Podobne przepisy