Bardzo zdrowa a zarazem sycąca. U mnie w domu smakuje wszystkim.
60 min
Składniki:
200 g mąki
80 ml wody
80 ml oleju z oliwek
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 główka brokułów
250 g kalafiora
250 g krewetek
20 ml śmietany
4 jaja
50g wióry parmezanu
Zapiekanka krewetkowo- warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zrób ciasto z mąki, proszku do pieczenia, szczypta soli, oleju i wody. Następnie włożyć ciasto do formy i włóż do lodówki na 30 minut. Sparzyć warzywa, powinny one pozostać chrupkie, obrać krewetki. Wyjąć ciasto z lodówki, dodaj nadzienie ( brokuły, kalafior i krewetki). Ubić jajka ze śmietaną, sól, pieprz, parmezan. Wylać całość na warzywa. Włóż formę do rozgrzanego piekarnika do 200 ° C. Piec przez 30 minut.
Komentarze