2 cebule
około 1 kg grzybów leśnych, u mnie mieszane
pieprz kolorowy
pieprz ziołowy
sól grzybowa
4 łyżki masła
suszony czosnek w płatkach, może być również graulowany
150 g salami
na każdą porcję 1 plasterek sera el pastor, lub innego hiszpańskiego sera dojrzewającego
Zapiekane łazanki z grzybami i salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby dusimy na maśle razem z cebulą. Doprawiamy do smaku przyprawami. Grzyby mieszamy z ugotowanym makaronem.
2.Przekładamy do naczynek do zapiekania. Na każdą porcję kładziemy kawałek sera i plasterki salami. Zapiekamy w 180 stopniach około 15 minut. Każdą porcję posypujemy posiekanymi liśćmi selera naciowego.
Porady
Przepis na makaron: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/makaron-domowy-8
Sól grzybowa: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sol-grzybowa
Komentarze