zapiekane łazanki z grzybami i salami

0 (0 ocen)

Pyszne proste jesienne danie z grzybami leśnymi

Składniki:

  • 2 cebule
    około 1 kg grzybów leśnych, u mnie mieszane
    pieprz kolorowy
    pieprz ziołowy
    sól grzybowa
    4 łyżki masła
    suszony czosnek w płatkach, może być również graulowany
    150 g salami

    na każdą porcję 1 plasterek sera el pastor, lub innego hiszpańskiego sera dojrzewającego

    500 g domowych łazanek

    liście selera naciowego

Zapiekane łazanki z grzybami i salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby dusimy na maśle razem z cebulą. Doprawiamy do smaku przyprawami. Grzyby mieszamy z ugotowanym makaronem.
  • 2. Przekładamy do naczynek do zapiekania. Na każdą porcję kładziemy kawałek sera i plasterki salami. Zapiekamy w 180 stopniach około 15 minut. Każdą porcję posypujemy posiekanymi liśćmi selera naciowego.

Porady

Przepis na makaron: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/makaron-domowy-8 Sól grzybowa: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sol-grzybowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy