"Zalane" truskawki pod różanym obłoczkiem

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Genialne połączenie smaku truskawek i róży.... pyszności

  • Łatwy

Składniki:

  • - truskawki: 20 dekagramów
    - likier lub wódka: 100 mililitrów
    - jogurt truskawkowy: 250 mililitrów
    - Żelatyna: 3 łyżeczki
    - śmietana 30 %: 250 mililitrów
    - konfitura z róży: 2 łyżeczki

"zalane" truskawki pod różanym obłoczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć, obrać z szypułek, pokroić na plastry i zalać alkoholem. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody i połączyć z jogurtem. W pucharkach ułożyć truskawki i zalać jogurtem. Śmietanę ubić na sztywno i dodać konfiturę z róży. Na stężały jogurt za pomocą szprycy wycisnąć obłoczek z różanej bitej śmietany.

Komentarze

Podobne przepisy