Na lukier:
1 białko
cukier puder
brązowy barwnik spożywczy
kolorowa posypka
Sposób przygotowania przepisu:
Zajączek wielkanocny
1.
Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajka. Utrzeć na jednolitą masę. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i mleko. Ciasto przełożyć do natłuszczonej formy na baranka i piec w 190 stopniach 35 minut. Ostudzić. Wyjąć z formy.
2.
Białko ubić na sztywno, dodając pod koniec ubijania tyle cukru puder, by lukier był bardzo gęsty. Zabarwić kilkoma kroplami barwnika. Masę przełożyć do szprycy i wyciskać z niej wzorki imitujące futerko zajączka. Pisankę trzymaną przez zajączka ozdobić posypką, póki lukier nie zastygł.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze