WSTĄŻKI W SOSIE PIECZARKOWO-ZIOŁOWYM Z KURCZAKIEM

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Aromatyczne danie z makaronem i kurczakiem w sosie pieczarkowo-ziołowym.

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 200g makaronu wstążki
    - 500g pieczarek
    - 500g fileta z kurczaka
    - 1 duża cebula
    - 3 ząbki czosnku
    - 250ml wywaru warzywnego
    - 200ml śmietanki 30%
    - ½ pęczka świeżego oregano
    - ½ pęczka świeżej natki pietruszki
    - sól, pieprz czarny i cytrynowy
    - 3 łyżki masła.

Wstążki w sosie pieczarkowo-ziołowym z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy.
  • 2. Oregano, pietruszkę płuczemy i siekamy.
  • 3. Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki.
  • 4. Cebulę i czosnek obieramy, siekamy i przesmażamy na maśle. Dodajemy pokrojonego w paski fileta i pieczarki. Razem przesmażamy. Wlewamy wywar warzywny Doprawiamy solą i pieprzami. Wlewamy śmietankę i wsypujemy posiekane zioła. Mieszamy. Łączymy z makaronem i chwilę razem podgrzewamy.

Porady

Danie podajemy ciepłe zaraz po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy