Wołowina po chińsku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -500 g wołowiny
    -4 łyżki sezamu
    -1 szklanka zielonego groszku
    -1 szklanka zielonej fasolki
    -1 zielona papryka
    -1 papryczka chili
    -6 łyżek sosu sojowego
    -2 łyżki alkoholu
    -olej

Wołowina po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sezam prażymy na rozgrzanej suchej patelni na złoty kolor. Wołowinę kroimy w cienkie paski. Smażymy w rozgrzanym oleju w woku, mieszając. Dodajemy fasolkę szparagową, groszek. Smażymy do miękkości. Dodajemy sos sojowy, alkohol, pokrojoną paprykę i chili. Smażymy 2 minuty. N koniec posypujemy sezamem.

Komentarze

Podobne przepisy