Witaminka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jest to pożywna i przepyszna zupa. Szczególnie dobrze smakuje, gdy robi się ją z młodych warzyw.

  • 60 min

Składniki:

  • pół kalafiora
    5 ziemniaków
    kalarepa
    20dkg lub 2 garście fasolki szparagowej
    2 marchewki
    1 pietruszka
    śmietana lub jogurt naturalny( do podbicia)
    2 łyżki mąki
    woda lub rosół
    pieprz
    sól lub przyprawa warzywna
    czosnek granulowany
    maga
    koperek, szczypiorek, pietruszka

Witaminka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Witaminka 1. Wszytskie warzywa kroimy w kostę, kalafiora w różyczki. Wlewamy wodę lub rosół albo trochę tego trochę tego. Stawiamy na ogniu i gotujemy ,aż warzywa zmiękną.
  • 2. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i magą. Tak przygotowaną zupę podbijamy śmietaną z mąką i wsypujemy pokrojoną pietruszkę, koper i szczypiorek. Doprowadzamy do wrzenia i gasimy.
    Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy