wiosenna wariacja

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Wiosenna wariacja to idealne połączenie świeżych warzyw z brokułem, bardzo smaczna, pożywna i szybka w przygotowaniu sałatka.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 brokuł świeży,
    • 3 pomidory świeże,
    • 1 ogórek świeży,
    • kostka sera feta,
    • 3 jajka,
    • szczypiorek
    Składniki na sos:
    • 2 łyżki majonezu,
    • 2 łyżki śmietany,
    • 2 łyżeczki musztardy stołowej,
    • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
    • 2 ząbki czosnku,
    • sól, pieprz do smaku

Wiosenna wariacja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wiosenna wariacja 1. Brokuła dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Pomidory, ogórki, ser kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo dzielimy w ósemki. Układamy kolejno warstwami: brokuł, pomidory, ogórek i ser feta w przeźroczystej salaterce. Czosnek przeciskamy przez praskę. Składniki sosu dokładnie mieszamy. Wszystko to polewamy sosem. Na koniec układamy jajka i posypujemy szczypiorkiem.

Porady

Sałatka idealnie smakuje z grzankami bądz bagietką zapiekaną z masłem czosnkowym lub serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2013

Komentarze

Podobne przepisy