2 jajka,
1/2 szkl. cukru,
1/3 szkl. mąki pszennej,
2 budynie waniliowe,
1/2 szkl. jogurtu naturalnego,
1 op. cukier z prawdziwą wanilią i nutką kardamonu,
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia.
Sposób przygotowania przepisu:
Wielkanocny zajączek jogurtowy
1.
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na kogel-mogel. Następnie dodać sproszkowany budyń oraz przesianą mąkę, w między czasie dolewając jogurt. Wsypać proszek do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta, bardzo delikatnie wymieszać.
2.
Foremkę w kształcie zająca natłuścić i wysypać bułką tartą.
3.
Przelać ciasto. piec ok. 45min w temp. 170-175st. Ostudzić, wyjąć z formy i dowolnie udekorować.
KHWS_01-2014
Porady
Ja polukrowałam zająca, dół posmarowałam stopioną czekoladą i obsypałam zielonymi wiórkami.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze