Wafle mleczno-kakaowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo dobre i łatwe do wykonania wafelki,może ich wygląd nie robi wrażenia,ale smak jak najbardziej TAK!

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli suchych
    1 szklanka cukru
    1/2 kostki margaryny (najlepiej mleczna)
    2 jajka
    1 szklanka mleka w proszku
    1 łyżka kakao

Wafle mleczno-kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ucieramy jaja z cukrem na puszystą masę.Do tego dodajemy kakao i roztopioną gorącą margarynę.Gdy masa wystygnie wsypujemy mleko w proszku i mieszamy.
    Za pomocą szerokiego noża rozprowadzamy na szerokość całego wafla masę i przykrywamy go następnym. Powtarzamy tą czynność aż do ostatniego wafla.Gotowe wafle obciążamy (np.deską do krojenia) i wkładamy do lodówki na 1-2 godziny.

Porady

Najlepiej smakują zrobione dzień wcześniej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy