Wafle kakaowe

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

Przypominają mi wafle z dzieciństwa. :)

  • 30 min

Składniki:


  • 1 opakowanie wafli
    1 kostka margaryny Kasi
    1 niepełna szklanka cukru
    250 g mleka pełnego w proszku
    1/2 szklanki wody
    3 łyżeczki kakao
    1-2 garście wiórków kokosowych
    dwa pokruszone wafle ( do masy )
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę z cukrem, włożyć margarynę, żeby się rozpuściła. Odstawić z ognia, dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Lekko ostudzoną masą przełożyć wafle, następnie lekko je obciążyć np. deseczką i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
    Po wystudzeniu kroić na kawałki dowolnej wielkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Mleko Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować