Ucierane czekoladowe z morelami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Mocno czekoladowe z soczystymi owocami!

  • 60 min

Składniki:


  • SKŁADNIKI:
    ( tortownica 20 cm )
    * margaryna - 250 g
    * cukier - 1 szkl
    * mąka - 2 szkl
    * kakao - 3 łyżki
    * jajko - 4 szt
    * proszek - 2 łyżeczki
    * mleko - 3 łyżki
    * morele - 200 g

Ucierane czekoladowe z morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Miękką margarynę ucieramy z cukrem i jajkami.

    Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao.

    Dokładnie miksujemy , pod koniec dodając mleko.

    Utarte wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie posmarowanej odrobiną oleju.

    Układamy umyte i pokrojone na połówki ( lub paski ) morele.

    Pieczemy ok. 50 minut w 180C.

    Zostawiamy chwilę do przestudzenia.

    Posypujemy cukrem pudrem!

    Gotowe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy