1.Z 0,5 l zimnego mleka odlewamy 3/4 szklanki, w której rozprowadzamy dwa budynie,resztę mleka zagotowujemy z łyżką cukru.Do gotującego się mleka dodajemy rozprowadzony proszek,zagotowujemy ponownie.Masło o temperaturze pokojowej ucieramy na puch i cały czas ucierając dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu.W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników na którą wykładamy masę budyniową.Ponownie dajemy warstwę herbatników a następnie rozsmarowujemy masę krówkową którą przykrywamy ostatnią warstwą herbatników. Kremówkę ubijamy i dodajemy 2 śnieżki. Gdy śmietana będzie już sztywna powoli wlewamy do niej rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę.Śmietanę wykładamy na górę i posypujemy startą czekoladą. Przechowywujemy w chłodnym miejscu-najlepiej w lodówce.Smacznego
Komentarze