Trzy bit ciasto bez pieczenia

4.99 (198 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Pyszne ciasto z masą krówkową, herbatnikami i kremem budyniowym nie wymagające pieczenia. Najlepsze na drugi dzień.

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 60 herbatników szkolnych
    1 puszka masy krówkowej 510 g
    30 ml mleka
    2 budynie śmietankowe
    800 ml mleka
    50 g cukru
    150 g miękkiego masła
    1 łyżka cukru pudru
    400 ml kremówki 30%
    1 łyżka cukru pudru
    2 łyżeczki żelatyny
    50 g mlecznej czekolady
Wystaw ocenę:

4.99 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Trzy bit ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa krówkowa Masę przełożyć do garnka, dodać mleko i podgrzewać na lekkim ogniu do połączenia się składników i masa będzie jednolita. Odłożyć do lekkiego przestudzenia. Krem budyniowy Z mleka odlać pół szklanki mleka i rozmieszać w nim budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozmieszane budynie i zagotować. Budyń przykryć folią spożywczą (żeby nie powstał kożuch) i odłożyć do wystudzenia. Mało utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać porcjami zimy budyń i ucierać aż powstanie gładki krem. Bita śmietana Żelatynę zalać małą ilością wody do napęcznienia. Lekko podgrzać przed dodaniem do śmietany. Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wlać letnią żelatynę, zmiksować. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć herbatniki (20 szt), wylać masę krówkową, ułożyć herbatniki, wyłożyć krem budyniowy, ułożyć herbatniki, rozsmarować bitą śmietanę i na koniec zetrzeć czekoladę. Odłożyć do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować