Ciastko idealne na mroźne wieczory, jak i na upalne dni :)
1 godz. 30 min
Składniki:
SKŁADNIKI
1 puszka masy krówkowej - smak według uznania (polecam kakaowy),
ok. 510 g herbatników maślanych (na formę 25 cm x 25 cm),
500-600 ml śmietanki 30 % lub 36 %,
2 opakowania śmietany fix,
kilka kostek czekolady na wierzch .
3 bit - trzy warstwy słodkiego szaleństwa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozpoczynamy od przygotowania masy budyniowej.
1 1/2 szkl. wraz z cukrem gotujemy. Pozostałą część mleka mieszamy z mąkami oraz żółtkami. Dodajemy do gotującego mleka. Pozostawiamy do ostygnięcia. Zimny budyń miksujemy z margaryną.
2.Puszką z masą krówkową wkładamy do miski z gorącą wodą. Pozostawiamy na kilka minut.
3.Zimną śmietanę ubijamy wraz z fixem - bez dodawania cukru pdru wskazanego na opakowaniu ;)
Komentarze