Truskawkowe mini serniczki na zimno

0 (0 ocen)

MÓJ 500 PRZEPIS NA PP :DMini serniczki truskawkowe na zimno to doskonały pomysł na deser. Do ich przygotowania można również wykorzystać inne owoce, np. jagody, maliny. Polecam!

Składniki:

  • 150 g truskawek
    3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    200 g twarogu półtłustego, zmielonego
    4 łyżki cukru
    3 łyżeczki żelatyny

Truskawkowe mini serniczki na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody, pozostawić do przestudzenia.
    Truskawki zmiksować blenderem na puree. Dodać cukier, twaróg oraz jogurt naturalny, zmiksować do połączenia składników. Przestudzoną żelatynę wlać do owocowej masy, krótko zmiksować. Tak przygotowaną masę przelać do silikonowych foremek lub małych miseczek. Schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia. Następnie delikatnie wyjąć z foremek/miseczek (polecam serniczek razem z naczyniem włożyć na kilka sekund do gorącej wody- ułatwi to wyciąganie. Przed podaniem udekorować truskawkami. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy