Trufle - Słone paluszki, czekolada i masło orzechowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Słodkie wspomnienie dzieciństwa, jako mały brzdąc okryłam - czekolada plus paluszki to duet idealny

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki drobno połamanych słonych paluszków
    0,5 szklanki gładkiego masła orzechowego
    1 łyżka miękkiego masła
    2 łyżki cukru
    szczypta soli
    100 g gorzkiej czekolady
    1 łyżka masła

Trufle - słone paluszki, czekolada i masło orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paluszki rozdrabniamy za pomocą malaksera na drobne kawałki. W misce łączymy ze sobą masło orzechowe, masło, cukier,sól i roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę. Dodajemy połamane paluszki, dokładnie mieszamy. Formułujemy kulki wielkości orzecha włoskiego układamy je na pergaminie, następnie wstawiamy do lodówki na ok 30 minut. Do dekoracji podgrzewamy łyżkę masła orzechowego by zrobiło się lekko płynne i ozdabiamy nim trufle.

Komentarze

Podobne przepisy