TRÓJKĄTY NALEŚNIKOWE ZE SZPINAKIEM

0 (0 ocen)

  • 35 min

Danie szybkie,praktyczne i smaczne.

  • 35 min

Składniki:

  • 500g szpinaku,250g rikotty,250mil kefiru,160g mąki,100mil wody,1 jajko,2 ząbki czosnku,1 łyżka masła,gałka muszkatałowa,sól,pieprz,olej do smażenia.

Trójkąty naleśnikowe ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko roztrzep wymieszaj z kefirem i wodą,dodaj mąkę,odrobinę soli.Odstaw na 20 minut.Szpinak wypłucz przesmaż na maśle z posiekanym czosnkiem,odciśnij z nadmiaru płynu,wystudź szpinak.(A potem weź 2 jego łyżki i bardzo drobno potnij,dodaj do ciasta naleśnikowego i wymieszaj)Szpinak połącz z rikottą,przypraw solą,pieprzem i gałką muszkatałową.Naleśniki usmaż na lekko natłuszczonej patelni na maśle,nałóż do nich farsz i złóż przed podaniem podgrzej w piekarniku można polać naturalnym jogurtem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy