W moim kulinarnym laboratorium wciąż dokonuje eksperymentów. Poprzez połączenie wielu smakowitych dodatków uzyskałam rewelacyjny deser, który idealnie sprawdzi się jako smaczna uciecha podniebienia i dekoracja świątecznego stołu.
Tort „ miodowa planeta smaków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki ciasta dokładnie połącz ze sobą. Podziel na 3 części. Każdą wyłóż na tortownicę o średnicy 28 cm. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
2.Na mleku ugotuj budyń i wystudź. Masło utrzyj z budyniem i cukrem pudrem. Masę podziel na dwie części. Do jednej dodaj mak i olejek migdałowy, a do drugiej adwokat i syrop brzoskwiniowy
3.Płaty ciasta i boki posmaruj masą brzoskwiniową i makową. Udekoruj pszenicą preparowaną, lukrem i gwiazdkami.
Komentarze