Torcik truskawkowy

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

delikatny tort przełożony masą śmietanową z truskawkami

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:


  • - jajka: 6 sztuk
    - cukier: 6 łyżek
    - mąka krupczatka: 6 łyżek

    - masło: 20 dekagramów
    - cukier: 10 dekagramów
    - budyń śmietankowy: 2 opakowania
    - mleko: 800 mililitrów
    - truskawki: 30 dekagramów

Torcik truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem do białości, następnie dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Upiec biszkopta w temp. ok. 120 stopni 20 minut. Po ostudzeniu przekroić w poprzek na 3 blaty.

  • 2. Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu. Masło utrzeć z cukrem na krem, stopniowo połączyć z ugotowanym budyniem.
    Truskawki oczyścić ze szypułek, odłożyć kilka do dekoracji. Pozostałe pokroić na drobną kosteczkę, połączyć z masą budyniową.
  • 3. Przełożyć biszkopta masą truskawkową. Wierzch posmarować białą masą, udekorować pozostawionymi truskawkami - tu truskawkowy bukiet.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy