Torcik mięsny

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Mielone w formie tortu wygląda przepięknie a z dodatkami typu pomidor,camembert i oliwka smakuje wyjątkowo.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • -1/2 kg mielonego z indyka,
    -1 jajko,
    -2 łyżki bułki tartej
    -3-4 łyżki mleka
    -1 łyżka oleju
    -przyprawy
    -1 mała drobniutka pokrojona cebulka
    -,trochę suszonej żurawiny,
    -mała torebeczka oliwek zielonych
    Dodatkowo 2 opakowania sera Camembert

Torcik mięsny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki mieszam razem.Małą tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia,na spód położyłam połowę mięsa na to pokrojony w plastry grubsze ser Camembert i przykryłam resztę mięsa.Na wierzch ułożyłam pomidorki malutkie żółte i czerwone..Piekłam 35 min w 160 st.Upiekłam rano i pół godziny przed obiadem przykryłam folią i wstawiłam do piekarnika na 150 st żeby się ociepliło..Po wyjęciu przełożyłam na talerz na środek natka i oto efekt .Kocham mielone pobudza moją kreatywność..

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy