Tęczówki

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

idealny deser dla lubiących galaretki. sam wygląd zachęca do zjedzenia

  • 3 godz.

Składniki:

  • 3 galaretki różnego koloru
    200 ml mleka
    200 ml śmietany kremówki
    cukier waniliowy
    2 łyżki żelatyny

Tęczówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. przygotować galaretki według przepisu, każdą w oddzielnym naczyniu, pozostawić do schłodzenia.
    żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody, pozostawić na 5 minut aby spęczniała
    mleko, śmietanę oraz cukier zagotować, dodać namoczoną żelatynę, dokładnie wymieszać. ostudzić
    do szklanych naczyń wlać jedną galaretkę ( ok 4 łyżki galaretki na jedno naczynie) wstawić do lodówki, aby stężało
    na galaretkę wylać ugotowaną masę z mleka i kremówki i pozostawić do stężenia
    czynność tę powtarzać aż do wykorzystania wszystkich składników, wlewając na przemian galaretkę i białą masę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy