Tatar Joanny

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tego tatara przyrządzam tak, jak pokazała mi ulubiona ciocia mojego przyszłego męża.

Składniki:

  • ● 25 dag gotowego mięsa na tatar
    ● 4 kiszone ogórki
    ● 3 młode cebule
    ● sól
    ● pieprz
    ● maggi w płynie
    ● łyżeczka miękkiego masła
    ● żółtko

Tatar joanny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso doprawiamy do
    smaku solą, pieprzem i maggi.
    Dodajemy masło i żółtko.
    Wyrabiamy głądką masę
  • 2. Obrane ze skórki ogórki
    i cebule kroimy w kostkę.
    Masę mięsną wykładamy na
    talerz, obok układamy ogórki
    i cebulę. Przechowujemy
    w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy