Tartaletki z pepperoni, fetą i majerankiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Są wdzięczne - po prostu nie mogą nie wyjść!

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    15 plasterków pepperoni
    2 łyżki fety
    2 łyżki parmezanu
    2 suszone pomidory
    4-5 łyżki pomidorów krojonych z puszki
    cukier
    1 jajko
    Sezam, majeranek
    15 silikonowych foremek w kształcie np. gwiazdek

Tartaletki z pepperoni, fetą i majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suszone pomidory pokrój w kosteczkę.
    Ciasto pokrój w kwadraty, napełnij nimi foremki. Formuj kształt rozkwitającego kwiatu. Napełnij płaską łyżeczką pomidorów, odrobiną cukru, nałóż plasterek salami, kosteczkę suszonego pomidora, posyp fetą i parmezanem.

    Do każdego kwiatka wlej odrobinę jajka, posyp sezamem z majerankiem. Piecz w temp. 180C około 20-25 min. do zarumienienia się kwiatów;)

    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy