Tarta rabarbarowo-jabłkowa

  • wyświetlono: 76 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przepadam za ciastami na cieście francuskim. To również smakuje doskonale

Sabcia
  • 6 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1 ciasto francuskie
2 szklanki soku jabłkowego ( takiego z miąższem )
1 budyń waniliowy
4 łyżki cukru ( jeśli budyń go nie ma)
4 kawałki rabarbaru
2 łyżki płatków migdałowych

Sposób przygotowania przepisu:

Tarta rabarbarowo-jabłkowa

  • 1. Rabarbar myjemy i obieramy. Kroimy na kawałki i zasypujemy 2 łyżkami cukru. Zostawiamy na 15 min. nadmiar soku odlewamy. Ciasto francuskie rozwijamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Gotujemy budyń na soku jabłkowym. Gorący wykładamy na ciasto francuskie zostawiając z każdej strony ok. 4-5 cm ciasta aby je później zagiąć. Na budyniu układamy rabarbar i posypujemy płatkami migdałowymi. Boki ciasta zaginamy dowolnie do środka lekko j zlepiając ze sobą. Tartę wkładamy do pieca nagrzanego do temp. Ok. 200 stopni do czasu aż ciasto dobrze się zrumieni. Ostudzoną można posypać cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tarta rabarbar jabłka migdały

Komentarze

Podobne przepisy

Tarta jabłkowa z lodami i sosem karmelowym

Dodane przez: ankad21

Tarta jabłkowa z lodami i sosem karmelowym

Pyszna, smakuje wyśmienicie zarówno...

Tarta jabłkowa z orzechami

Dodane przez: Joanna Kryla

Tarta jabłkowa z orzechami

Ekspresowe w wykonaniu ciacho z...

Rabarbarek

Dodane przez: kuchareczka22

Rabarbarowe ciasto

Przepis dostałam od mamy. To tegoroczny...

Ciasto rabarbarowe z budyniem

Dodane przez: ewiczka2304

Ciasto rabarbarowe z budyniem

Kolejna odsłona rabarbaru... kruche...

Rabarbarowe ciasto z bezą

Dodane przez: ewiczka2304

Rabarbarowe ciasto z bezą

Sezon rabarbarowy czas zacząć -...

KRUCHA TARTA JABŁKOWO-BRZOSKWINIOWA z dodatkiem mielonych ciasteczek zbożowych

Dodane przez: kiciax1

KRUCHA TARTA JABŁKOWO-BRZOSKWINIOWA z dodatkiem...

To prosty przepis na wspaniałą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE