Tarta miodowa pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Szybki i prosty wypiek dla niespodziewanych gości

  • 50 min

Składniki:

  • 200 g mąki , 4 łyżki cukru , 100 g margaryny , 1 jajko , 2 banany , 3 łyżki miodu ,sok z cytryny , 30g płatków kokosowych , 40 g wiórków kokosowych , opakowanie bitej śmietany w proszku , 200 ml mleka

Tarta miodowa pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać , dodać cukier , jajko , pokrojone na kawałki masło.Zagnieść ciasto , wstawić do lodówki na 30 min, rozwałkować i wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę . Dokładnie nakłuć widelcem .Piec ok 20 minut w temperaturze 160 stopni. Ostudzić ciasto i posmarować miodem.
    Banany obrać , pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny , ułożyć na cieście. Wierzch wyłożyć przygotowaną wg przepisu bitą śmietaną. Wiórki kokosowe uprażyć z łyżką masła , wraz z płatkami kokosowymi posypać tartę.

Porady

Aby sprawdzić czy ciasto jest upieczone , można wbić w nie wykałaczkę. Jeżeli będzie sucha tzn że ciasto jest już gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy