Tarta kakaowa z mascarpone i malinami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tarta jest lekko kwaskowa,dzięki malinom.Wyszła pyszna,po prostu rozpływa się w ustach:)

  • 60 min

Składniki:

  • NA TARTE
    • Biszkopty 30dkg
    • Masło 1/2 kostki
    • Kakao 2 łyżki
    • MASA
    • Serek mascarpone
    • Śmietanka 30% mały kubek
    • Galaretka malinowa
    • Żelatyna 1 łyżka
    • Maliny 1 szkl
    • DEKORACJA
    • Maliny i starta czekolada

Tarta kakaowa z mascarpone i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty zblendować ,dodać masło i kakao,dobrze wyrobić. Wyłożyć na blaszkę od tarty i ugniatając wylepić boki i spód. Śmietankę ubić i dodać do serka mascarpone. Wcześniej rozpuścić galaretkę i żelatynę w 1/2 szkl.gorącej wody. Letnią dać do serka,zmiksować,dodać maliny i łyżką delikatnie zamieszać Masa szybko tężeje,dać ją na wyłożony spód. Na wierzch poukładać maliny i posypać startą czekoladą.

    Smacznego życzę!

Porady

Tarte można zrobić z innych owoców sezonowych lub mrożonych:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.83 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

tarta z mascarpone i owocami