Tagliatelle z soczewicą, cukinią i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Ten makaron to pomysł na pyszny obiad w 25 minut :)

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki na 5 porcji:
    350 g makaronu tagliatelle
    80 g soczewicy czerwonej
    100 g cukinii (obranej)
    50 g liści szpinaku
    300 g pomidorów
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżka Kucharka
    1 łyżka czosnku granulowanego
    pieprz czarny
    sól do smaku

Tagliatelle z soczewicą, cukinią i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, osączamy.
  • 2. Soczewicę gotujemy według przepisu na opakowaniu, osączamy.
  • 3. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.
  • 4. Cukinię kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i dusimy około 5 minut.
  • 5. Następnie dodajemy liście szpinaku i pokrojone w kostkę (obrane ze skórki) pomidory i ponownie dusimy około 3 minuty (czasem mieszając).
  • 6. Na końcu dodajemy soczewicę, jogurt i przyprawy, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze 3 minuty.
  • 7. Sos delikatnie a dokładnie mieszamy z ugotowanym gorącym makaronem i nakładamy porcje na talerz.

Komentarze

Podobne przepisy