Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jeszcze jeden pomysł na tagliatelle

  • 15 min

Składniki:

  • (porcja dla 1 osoby)
    4 gniazdka makaronu tagliatelle
    150 g mielonej wieprzowiny
    4-5 różyczek brokuła, wcześniej ugotowanych
    2 ząbki czosnku
    oliwa z oliwek
    1 łyżeczka suszonej bazylii
    szczypta cząbru
    2 szczypty suszonej ostrej papryczki w płatkach
    2 łyżki sosu Pecorino Barilla
    sól

Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwie z oliwek obsmażamy posiekane ząbki czosnku, dodajemy mięso mielone i brokuły, suszoną bazylię, cząber i płatki suszonej ostrej papryczki oraz sos Pecorino; całość smażymy na najmniejszym ogniu, aż brokuły zmiękną. W tym czasie gotujemy makaron. Odcedzony przekładamy do mięsa z czosnkiem i brokułami w sosie Pecorino, doprawiamy do smaku, mieszamy, po 2 minutach makaron przekładamy na talerze do podania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy