2 szklanki mąki tortowej
2 szklanki kaszki manny
2szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki wyżej mieszamy ze sobą
1-1,5 kg jabłek
cynamon do jabłek jeżeli lubimy
3/4 kostki margaryny zmrożonej
Szybki jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Suche składniki mieszamy ze sobą, dzielimy na 3 części.
2.Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach mieszamy z cynamonem lub nie. Dzielimy na 2 części.
3.Na wysmarowaną tłuszczem blaszkę (24cm) wsypujemy 1 część suchych składników na to starte jabłka, 2 część ciasta, znowu jabłka, 3 część ciasta.
Na wierzch zetrzeć zmrożoną margarynę i posypać łyżką cukru.
Piec 1 godzinę w 180 stopni z termoobiegiem.
Smacznego
Komentarze