Szybki Jabłecznik

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

U mnie bez cynamonu bo go nie cierpię

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki tortowej
    2 szklanki kaszki manny
    2szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Składniki wyżej mieszamy ze sobą
    1-1,5 kg jabłek
    cynamon do jabłek jeżeli lubimy
    3/4 kostki margaryny zmrożonej

Szybki jabłecznik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Suche składniki 1. Suche składniki mieszamy ze sobą, dzielimy na 3 części.
  • Jabłka starte na dużych oczkach tarki 2. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach mieszamy z cynamonem lub nie. Dzielimy na 2 części.
  • Starta margaryna na wierzch i pieczemy 3. Na wysmarowaną tłuszczem blaszkę (24cm) wsypujemy 1 część suchych składników na to starte jabłka, 2 część ciasta, znowu jabłka, 3 część ciasta.
    Na wierzch zetrzeć zmrożoną margarynę i posypać łyżką cukru.
    Piec 1 godzinę w 180 stopni z termoobiegiem.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy