Szpinakowe spaghetti

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szpinak idealnie komponuje się z serkiem pleśniowym. Warto spróbować!

  • 40 min

Składniki:

  • 400g makaronu typu spaghetti
    450g rozdrobnionego mrożonego
    250g piersi z kurczaka
    120g sera pleśniowego typu camembert
    1 ząbek czosnku
    łyżka masła
    przyprawy: sól, pieprz
    3 łyżki oleju

Szpinakowe spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mrożony szpinak wrzucamy do garnka, dodajemy łyżkę masła i dusimy pod przykryciem, do momentu aż szpinak będzie stanowił jednolitą masę.
  • 2. Gotujemy makaron do spaghetti.
  • 3. Kurczaka kroimy w kostkę, smażymy na patelni na rozgrzanym oleju.
  • 4. Gdy kurczak się zarumieni, wrzucamy go do szpinaku, doprawiamy przyprawami do smaku oraz przepuszczonym przez praskę czosnkiem.
  • 5. Na talerzu układamy kolejno: ugotowany makaron, szpinak z kurczakiem oraz pokrojony w kostkę uprzednio serek camembert.

Porady

Makaron do spaghetti można zastąpić makaronem typu pióra.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy