Sznycelki pod kołderką

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sznycelki z serem i pieczarkami z piekarnika

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab w plastrach kazdy o grubosci ok 1.5 cm: 6 sztuk
    - Brzoskwinie z puszki (połówki): 2 sztuki
    - pieczarki: 300 gramów
    - ser żółty: 200 gramów
    - Czosnek granulowany: 4 szczypty
    - sól okolo: 0.5 łyżeczki
    - pieprz kolorowy: 1 łyżeczka
    - ostra papryka w proszku: 1 łyżeczka
    - ocet balsamiczny: 4 łyżki

Sznycelki pod kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć, osuszyć i pokroić na 6 kotletów.
    Lekko każdy z nich rozbić.
    Skropić octem balsamicznym, posolić, posypać czosnkiem i popieprzyć.
    Trochę soli zostawić do pieczarek.
    Na każdy kotlet położyć pokrojone w plasterki brzoskwinie.
    Następnie układamy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki, posolić.
    Na koniec posypujemy wszystko startym na drobnych oczkach żółtym serem i posypujemy papryką.
    Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 175 stopni przez 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy