Sznycelki pod kołderką

  • wyświetlono: 209 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Sznycelki z serem i pieczarkami z piekarnika

PolskaGotuje
  • 6 porcje
  • Łatwy

Składniki

- schab w plastrach kazdy o grubosci ok 1.5 cm: 6 sztuk
- Brzoskwinie z puszki (połówki): 2 sztuki
- pieczarki: 300 gramów
- ser żółty: 200 gramów
- Czosnek granulowany: 4 szczypty
- sól okolo: 0.5 łyżeczki
- pieprz kolorowy: 1 łyżeczka
- ostra papryka w proszku: 1 łyżeczka
- ocet balsamiczny: 4 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Sznycelki pod kołderką

  • 1. Schab umyć, osuszyć i pokroić na 6 kotletów.
    Lekko każdy z nich rozbić.
    Skropić octem balsamicznym, posolić, posypać czosnkiem i popieprzyć.
    Trochę soli zostawić do pieczarek.
    Na każdy kotlet położyć pokrojone w plasterki brzoskwinie.
    Następnie układamy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki, posolić.
    Na koniec posypujemy wszystko startym na drobnych oczkach żółtym serem i posypujemy papryką.
    Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 175 stopni przez 30 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiser żółtyobiadBrzoskwinie z puszki połówkischab w plastrach kazdy o grubosci ok 1 5 cm

Komentarze

Podobne przepisy

schab

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Schabowe pod kołderką młodej kapusty

Schabowe pod kołderką z kapusty...

image-0bq37sx

Dodane przez: Magster

Łosoś pod serową kołderką

Pieczony łosoś z serem i cebulką.

image-237mehx

Dodane przez: Magster

RYBA ZAPIEKANA POD JARZYNOWĄ KOŁDERKĄ

Lekkie danie rybne z mnóstwem warzyw...

Karkówka pod cebulowo - musztardową kołderką

Dodane przez: rena123

Karkówka pod cebulowo - musztardową kołderką

Karkówka inaczej. Proste danie...

biała dama pod kołderką

Dodane przez: Koronowianka

BIAŁA DAMA POD KOŁDERKĄ

Biała Dama,czyli kiełbasa na takim...

mintaj pod szpinakową kołderką

Dodane przez: justi2401

Mintaj pod szpinakową kołderką

Bardzo smaczny i zdrowy pomysł...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE