SZASZŁYKI Z KIEŁBASY I KASZANKI.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Na każde grillowanie przyrządzam te szaszłyki.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 kg kiełbasy śląskiej
    500 kg kaszanki
    1 czerwona papryka
    2 cebule,
    8 pomidorków cherry,
    1 cukinia,
    1 jabłko,
    8 ząbków czosnku,
    8 łyżek sosu sojowego,
    2 łyżki soku z cytryny,
    4 łyżki oliwy Gallo,
    słodka papryka,
    sól, pieprz.

Szaszłyki z kiełbasy i kaszanki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Cebule obieramy i przekrawamy na pół. Jabłka dzielimy na ćwiartki i wykrawamy z nich gniazda nasienne.
  • 2. Cukinię kroimy na grube plasterki. Z sosu sojowego, oliwy, zmiażdżonego czosnku, soku z cytryny i przypraw sporządzamy marynatę, w której na pół godziny umieszczamy kaszankę kiełbasę, jabłka oraz pokrojone warzywa. Następnie kiełbasę i kaszankę nadziewamy na metalowe szpadki, na przemian z pozostałymi składnikami. Grillujemy 10-15 minut na aluminiowej tacce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy