Szaszłyki z gyrosem

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Na grilla i patelnię

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Mięso wieprzowe (najlepiej szynka, łopatka lub schab): 0.5 kilograma
    - torebka przyprawy do gyrosa: 1 sztuka
    - ew. cebula: 1 sztuka
    - olej około (jesli smażymy szaszłyki na patelni): 0.33 szklanki

Szaszłyki z gyrosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na równe, niezbyt duże kawałki. Posypać przyprawą do gyrosa i odstawić do lodówki na przynajmniej 3 godziny (najlepiej na noc). Nadziewać mięso na patyczki do szaszłyków, można co kilka kawałków mięsa dać krążek cebuli. Gotowe szaszłyki lub upiec na grilu. Poza sezonem szaszłyki można usmażyć na patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy