Surówka ze świeżego szpinaku z sosem ostrygowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Może nie wygląda zbyt apetycznie, ale nadrabia ostrym smakiem: idealnie nadaje się do ryby lub mało przyprawionego mięsa.

  • 15 min

Składniki:


  • liście szpinaku - 1 pęczek
    2 duże ząbki czosnku
    1-2 łyżki sosu ostrygowego
    1 łyżka musztardy (najlepiej dijon)
    2 łyżki oliwy z oliwek
    szczypiorek
    sól, pieprz

Surówka ze świeżego szpinaku z sosem ostrygowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka ze świeżego szpinaku z sosem ostrygowym 1. Szpinak opłukać i porozrywać na mniejsze kawałki. Dodać musztardę, sos ostrygowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany szczypiorek, pieprz i oliwę, dobrze wymieszać. Jeśli to konieczne, doprawić do smaku solą i wymieszać raz jeszcze.

Komentarze

Podobne przepisy